Onze partners

De Dungense Molenbakker

Het lekkerste ambachtelijk gebakken brood uit ons bourgondische Brabant komt van de Dungense Molenbakker. De bakkerswinkel met zijn authentieke uitstraling is te vinden in een echte molen. Dagelijks komen vele broodsoorten en broodproducten vers uit de oven die uitsluitend met natuurlijke ingrediënten worden bereid.

Stadsboerderij Dungense Polder

Stadsboerderij Dungense Polder bezit koeien van het Normandische ras, die het zogemaamde A2A2-gen bezitten. De stadsboerderij produceert dan ook A2A2-melk en diverse A2A2-kaassoorten. Alle zuivel afkomstig van stadsboerderij Dungense polder is biologisch geproduceerd. De koeien staan de hele dag buiten, wat weidemelk geeft. Doordat de koeien ‘Normandiërs’ zijn uit Frankrijk, heeft de zuivel een bijzondere smaak. De kaas is ambachtelijk gemaakt (gepasteuriseerd) en er is vegetarisch stremsel gebruikt. Verder worden er geen toevoegingen gebruikt dan een beetje zout en zuursel.

Boerderijwinkel Bij Doriene

Bij Doriene is een boerderijwinkel in Sint-Michielsgestel, waar men terecht kan voor het bijzondere ‘Elite Varkensvlees’ uit eigen SPF-bedrijf (bedrijf waarbij een goede gezondheid van de varkens centraal staat). Eigenares Doriene is geboren en getogen op een Brabantse boerderij. Haar hele leven heeft ze met dieren gewerkt. Ze weet dan ook als geen ander wat de dieren nodig hebben en ze kent het hele productieproces.

Even Fruit Halen

Even Fruit Halen is een modern fruitteelt-bedrijf in Den Dungen. Hier worden op ruim 12 hectare Dungense grond appels, peren en kersen gekweekt.